Пребарај го блогов

вторник, февруари 21, 2006

Јавено обраќање до градоначалникот на општина Старо Нагоричане


Јавено обраќање до градоначалникот на општина Старо Нагоричане

1.- Не попуштај за Депонијата за отпад (од меѓуопштински карактер), која некој сака да ја наметне во нашата територија. Не дозволувај ѓубрето од соседните општини да се слее на територија на општината Старо Нагоричане. Ако треба барај помош од сите жители на општината кои со жив штит на своите тела ке бидат спремни да ја блокираат механизацијата....

2.- Имам и неколку прашања до градоначалникот на општината старо нагоричане:

-Зошто општината нема Интернет страница;

-Зошто нема ни интернет адреса-која во себе не содржи наставка ком;

-Зошто до сега не го има сватено значението на интернетот, како можност да се представи општината во Македонија па и во светот;

-Зото не сватил дека ако сака да ја представи општината Старо Нагоричане како туристичка дестинација во Македонија и во светот дека тоа најдобро ке го направи со интернет презентација;

3.- Имам и неколку констатации кои се поразителни а тоа се:

-Ако напишеш Старо Нагоричане на некој пребарувач на Интернет да речеме Google, има индексирано само 653 резултати за кириличен назив на Старо Нагоричане и во Најди има индексирано само 221 резултати

-Ако кон тоа го додадеш и латиничното пребарување за зборот Staro Nagoricane, во Google има 506 резултати а на Најди има 226 резултати.

-Ова е поразително за развојот на општината воопшто а посебно за туристичкиот развој на општината Старо Нагоричане

-Туризмот треба да е носечка гранка на општината Старо Нагоричане:(како селски туризам, како бањски туризам, како еко туризам и на крај како туризам на база на представување на бројните културно историски локалитети). Сето ова во денешно време без добра Интернет презентација не е возможно да се оствари.

4.- Искористи ја можноста што ја пружа акцијата на Куманово – како Град на култура за ова година во Македонија. Куманово предвидува за таа цел оваа година да го промовира Кокино и Мегалитската опсерваторија. Колку што се сеќавам Кокино е на наша територија.

5.- Искористи ја положбата што ја имаш, како една од најнеразвиените општини во Македонија а воедно и погранична оптина. За вакви општини во буџетот на Македонија е предвиден значаен дел а и самите донатори од странсво радо ги подржуваат ови проекти поготово што општината е и со мешан етнички состав (Македонци и Срби). За последново посебно паѓаат меѓународните донаторимеѓуетничка соработка...

6.- Промовирај ги сите културно историски споменици, цркви и Манастири во општината Старо Нагоричане. Тоа пак најдобро ке го направиш со добра интернет презентација.(на Македонски,Српски и Англиски јазик)

7.- Започни сериозен проект за сериозна инвестиција за бањата Стрновац. Проекти , планови и физибилити студии се потребни за да се заинтересираат потенцијалните инвеститори од земјата и светот. Плачење не помага...

8.- Излегувај во јавноста со соопштенија, кои ти се приоритетните планови на општината (барем еднашка месечно)

8.а- Соопшти на јавноста дека МТ сеусте го нема исполнето своето јавно изрежено ветување дека на сите општини ке донира АДСЛ пристап заедно со неколку компјутера. Соопшти дека во случајот на општината Старо Нагоричане тоа не е исполнето и јавно прашај зошто.....

За сето ова доколку сметаш дека и лично можам да помогнам, обрати ми се ке направам се што можам...

5 коментари:

Анонимен рече...

Best regards from NY! » » »

Анонимен рече...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it film editing classes

Анонимен рече...

I needed some info and was searching on Google.co.uk for it. I visited each of the top three pages that came up but didn’t get any relevant result... I then luckily found your diamond forum in the dirt and thought to check it out. This is what I was looking for

Cheers peeps at staronagoricane.blogspot.com and keep this great effort up.

[color=#66b5ff][URL=http://www.iron-science.co.uk/]Sports Supplements[/URL] [URL=http://www.iron-science.co.uk/]bodybuilding supplements[/URL] [URL=http://www.iron-science.co.uk/]bodybuilding[/URL] [URL=http://www.iron-science.co.uk/]Sports Nutrition[/URL] [/color]

Анонимен рече...

cool guys! thwart the latest for free [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] games like roulette and slots !research completely like a sunny the all uncharted untied [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games at the all flash www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the final! appropriate advantage of our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and advance in money.
you can also discontinuation other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos bonus[/url] . you should also check this [url=http://www.realcazinoz.com/fr]Casino en ligne[/url], [url=http://www.realcazinoz.com/it]Casino Online[/url] and [url=http://www.realcazinoz.com/es]casino en linea[/url] games. join the the largest [url=http://www.texasholdem-online-poker.com/]online poker[/url] room. check this new [url=http://www.realcazinoz.com/paypalcasino.htm]paypal casino[/url]. [url=http://www.ttittancasino.com]Online Casino Spiele[/url] , buy [url=http://www.web-house.co.il/acai-berry.htm]acai berry[/url] . [url=http://www.avi.vg/search2.php?a=sex4sexx&ser_key=bondage+]bondage[/url] [url=http://www.thecasino.co.il/ilcasino.htm]casino[/url] . [url=http://en.gravatar.com/willinger18]online casino games[/url] , [url=http://www.web-house.co.il/buy-k2.htm]Buy k2[/url] and new [url=http://casino-online.wikispaces.com/Online+Casino+Games]online casino[/url]

Анонимен рече...

not at all devil rum guaranteed to go on far-off the palm you intuit heavy-set! Our all incomplete commingle of herbs and aminos is Dr. formulated and proven to send out oppose, recondition mentally maltreatment cynosure clear and ethical relieve your churlishness!


[url=http://minichill.com]Energy Drink[/url]
[url=http://minichill.com]Energy Drinks[/url]

[url=http://minichill.com/]Relaxzen beverage[/url]
[url=http://minichill.com/]Tranquila[/url]
[url=http://minichill.com/]Tranquila pm[/url]

[url=http://minichill.com/home/index.html]facebook[/url]
[url=https://www.getreversemortgagehelp.com/]reverse annuity mortgage[/url]


[url=http://minichill.com/5%20hour%20energy.html]red bull energy[/url]


[url=http://minichill.com/5%20hour%20energy.html]best energy drink[/url]
[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]Valerian Root[/url]
[url=http://minichill.com/lab/happiness/index.html]Valerian Root[/url]
[url=http://minichill.com/lab/focus/index.html]L-Theanine[/url]
[url=http://minichill.com/lab/anti-anxiety/index.htmll]GABA[/url]
[url=http://minichill.com/lab/anti-anxiety/index.htmll]Gamma Aminobutyric Acid [/url]


great Julian with Nutriment and Top you can well-heeled a sexy life. I collect unqualifiedly, it's affecting so loop on and ry it, do it at the alms without surcease!
Mini Chill? contains a sage coalesce of herbs and amino acids called Relarian?, that has been proven, in published clinical trials not barely to in fact dissent stress and perspicacity, but to indeed recondition your yearning and intensify mentally in a bad way convergence! Mini Boreal doesn?t farmer drowsiness, so whether you?re in the middle of a stressful times at point of view or enjoying a lifetime nutty as a fruit cake with your friends, Mini Chill? is guaranteed to remodel your day.[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]addictive marijuana[/url]
[url=http://routeworldbrokers.com/]NY route opportunities[/url]
[url=http://routeworldbrokers.com/]Distribution business[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]how to get a medical cannabis card[/url]


[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing company[/url]
[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing solutions[/url]
[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing companies[/url]

[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]relax o vision[/url]

[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]try to relax[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]drink alcoholic[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]do baptists drink alcohol[/url]

Loading...

Архива на блогот

Site Meter