Пребарај го блогов

среда, јуни 07, 2006

Пешачки патеки и осветлување во Старо Нагоричани

Проект за пешачка патека и улично осветлување од Четврток, 25 Мај 2006 свечено е завршен во општина Старо Нагоричани со помош на Американската агенција за меѓународен развој УСАИД.

Остварувањето на проектот ќе биде извршено на свеченост на која ќе присуствува и американскиот амбасадор во Македонија Џилиен Миловановиќ.

Проектот е со цел за зголемување на безбедноста на сообраќајот во општината, посебно за подобрување на безбедноста на децата.

Во Македонија од 1993 до денес 200 деца загинале како последица на пребрзо возење, неосветлени улици и неодбележани гранични премини.

Пешачката патека во Старо Нагоричани особено ќе им помогне на децата што учат во локалното основно училиште „Светозар Марковиќ“.

УСАИД во Македонија делува од 1993 и досега инвестираше над 450 милиони долари.

Во моментов УСАИД финансира или кофинансира 20 проекти со над 30 милиони долари.

Нема коментари:

Loading...

Архива на блогот

Site Meter