Пребарај го блогов

вторник, јуни 20, 2006

Појдете на журка во Кокино

Еве и кај нас ке ни се случи поход кон Кокино, како што се случи сличен таков поход кон Стоунхеџ во Англија во времето на Хипи покретот.

Морам најпрвин да кажам дека апсолутно се слагам со популаризацијата на Кокино како македонски Бренд на Културното наследство. Такви Културни брендови, ни се неопходни за подигнување на туристичката понуда во Македонија и развивање на специфичен туризам, за што зборував во неколку поста порано. Линкови 1, 2,


“..Контакт со минатото и голема журка под отворено небо ќе се случи на мегалитската опсерваторија Кокино в петок, со почеток во 21 часот. Публиката, на оваа "Света планина", која НАСА ја рангираше на четвртото место во светот по важност, ќе има несекојдневна можност да ужива во изгрејсонцето над оваа опсерваторија и под ѕвездено небо да ужива во музиката на Стринг форсис, Бодан и Кокан, Диџеј Деа, Дедикејтед фор лајф, Летечки пекинезери... Оваа журка е бесплатна, а од Куманово до Кокино има организирано бесплатен превоз. Се тргнува од пред Центарот за култура во Куманово, а автобуски линии ќе има од 19 до 22 часот..“

Ова погоре е дел од написот во Вечер. Линк тука.
Повик за овој настан упати и блогот Археолошки дневник. Линк тука.

За Кокино е многу напишано. Еве неколку линка. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16, како и многу други.

Нема коментари:

Loading...

Архива на блогот

Site Meter