Пребарај го блогов

понеделник, јули 31, 2006

Старо Нагоричане цела недела без струја

Старо Нагоричане цела недела без струја

Десетина куќи од селото Старо Нагоричане веќе цела недела немаат струја, а екипите од ЕСМ подружница Куманово не излегуваат на терен да го отстранат дефектот. 30-ина жители од едно од маалата во селото каде што живее и градоначалникот останале без струја пред седум дена, кога ги зафатило силно невреме, кое урнало повеќе бандери и ги искинало жиците.
"Секој ден по неколку пати се јавуваме во 'Светлина' во Куманово да дојдат да интервенираат, но никој не не ферма. Се одмрзнаа фрижидерите и замрзнувачите, ни се расипа храната и ни кисне млекото. Не можеме да наводнуваме и да мелеме храна за добитокот. Без струја не се живее ни во село", велат мештаните. И градоначалникот Власта Димковиќ потврди дека екипите во "Светлина" ги игнорираат нивните повици и ги оставиле во мрак подолго време.
"Во селото има паднато столбови и електрични жици. Тоа е многу опасно и ако на нив налета некое животно или човек. Не знам зошто луѓето од ЕСМ не се поодговорни кон жителите од селските населени места кога и ние редовно си ги плаќаме и намируваме долговите кон нив", прашува градоначалникот.
Во кумановските села честа појава е да нема струја со денови, а за претрпената штета во домаќинствата да не одговара никој и таа да се смета за колатерална. Сите се прашуваат дали со приватизацијата на ЕСМ ќе се смени оваа појава.

С.Н.

4 коментари:

Анонимен рече...

Enjoyed a lot! gay baseball bat fuck First hockey stick wool hunting sweaters

Анонимен рече...

[url=http://wmtraffs.ru/]WMTraffs.ru[/url] - зарабатывай бабло, продавая POP-UP трафик с нашей партнёрской программе
Партнёрка WMTraffs.ru предоставляет всем возможность заработать на любой интернет-ссылке, без своего сайта. Такженаш сайт предлагает покупку трафика с сайтов с помощью технологий popunder, clickunder, растяжка в шапке, обычные баннера.

Анонимен рече...

loved las vegas? attempt the all new [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] las vegas at www.casinolasvegass.com with on the other side of 75 up to date free [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games like slots, roulette, baccarat, craps and more and carry off licit coins with our $400 uncontrolled bonus.
we have even better games then the old online [url=http://www.place-a-bet.net/]casino[/url] www.place-a-bet.net!

Анонимен рече...

Validation of purchase Our Indelicate Prices at www.Pharmashack.com, The Unequalled [b][url=http://www.pharmashack.com]Online Druggist's [/url][/b] To [url=http://www.pharmashack.com]Buy Viagra[/url] Online ! You Can also Position to Vast Deals When You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/cialis.html]Buy Cialis[/url] and When You You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/levitra.html]Buy Levitra[/url] Online. We Also Take a Immense Generic [url=http://www.pharmashack.com/en/item/phentermine.html]Phentermine[/url] In stick of Your Sustenance ! We Manumit up Calling splotch [url=http://www.pharmashack.com/en/item/viagra.html]Viagra[/url] and Also [url=http://www.pharmashack.com/en/item/generic_viagra.html]Generic Viagra[/url] !

Loading...

Архива на блогот

Site Meter